leave some ❤ in my CBOX *scroll down*

Monday, November 28, 2011

1ST SELANJAR

YA ALLAH , esok 1st selanjar , and semalam yocik passed away , al-fathihah ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ya Allah smeoga baik2 sahaja esok , semoga aku diberi ketenangan , semoga aku bole jawab drp tidak , banyak sgt x cover especially biochem and anatomy , org sekeliling da tunjuk muka depressed , sabar lah wahai kawan , kami pun same , cume BE STRONG , mengeluh x selesai kan probz , [= senyum lah walau pun lemah ( this iz not the end of the world ) ,sabar ye fatin ~~ little obstacles , so what ??? EMBRACE IT TOMOLO... insyallah , ya Allah byk nya dosa aq , 19tahun hidup , sgt2 lemah , HIJRAH .... ya ,,,,,,, akan ku pertingkatkan diri ini tuk jadi better than before , insyallah wajib tuk ikhlaskan diri ini , ya Allah ,,,,,,,,,, ampuni lah kami ya ALLAH ~ semoga arwah yocik ditempatkan di kalangan org2 yg beriman , ampunilah dosa arwah tok wok and yocik ~~ 27 november 2011 salam maal hijrah , =]

for those who read this please pray for my beautifull jurney , amin ~

xo
momoe

Tuesday, November 8, 2011

EMmmmmm

assalamualaikum wbt ,
He's in the hospital ......... ya Allah , please bless my uncle ............sembuhkan lah semuanya...............................ya Allah , ampunilah dosa kami...pulihkan lah semuanya ,,,,,,,,,, berikan lah kami ketenangan,buangkanlah sifat marah kami dari hati ini .......................... ya ALLAH ,Aku adalah hamba-Mu. Aku menjadi lemah karena penyakit yang kuderita. Aku sedar ini akibat dari dosa-dosaku, kelakuan burukku. Ampunilah aku demi hamba-Mu yang terkasih dan mulia."


,” Sesungguhnya Allah telah membeli daripada orang-orang mukmin , diri dan harta mereka dengan memberikan syurga untuk mereka.” [Surah at-Taubah , ayat 111.]

Akan kamu gunakan untuk apa nikmat kesehatanmu?" Jika anda memohon kesihatan dan kekuatan, maka anda harus meniatkannya agar lebih dalam mengingati Allah dan menurut perintahNya dan bukan untuk lebih mengejar dunia.

xo

momoe

Saturday, November 5, 2011

failure

assalamualaikum w.b.t ,

he didnt pass the course , =[ ya ALLAH , please give him some strength ........ me ? havent start studying yet ,.,,, i know but im LAZY , ya Allah , what's wrong with me...............my selanjar is coming , but my determination is NOT strong enuff,,FATIN BANGUN!!!!!!!!!!!! =((( arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...i dont want to make my fam to dissapointed with me , but MY ATTITUDE IS TOTALLY CRapzzz...o Allah , kuat kan lah diri ini ... amin... bukan senang nak berjaya , tapi senang untuk kalah.....masyAllah ~



xo'

momoe

Thursday, November 3, 2011

little reminder

Kita bertanya : Kenapa aku diuji?

Quran menjawab , “Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan ,” Kami telah beriman, sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya Kami telah menguji orang-orang yang sebelum mereka , maka sesungguhnya Allah mengetahui orang-orang yang benar , dan sesungguhnya Dia mengetahui orang-orang yang berdusta.” Surah al-Ankabut , ayat 2-3.

Kita bertanya : Kenapa aku tak dapat apa yang aku idam-idamkan?
Quran menjawab ,” Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu , padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui.” [Surah al-Baqarah , ayat 216.]

Kita bertanya : Kenapa ujian seberat ini?
Quran menjawab ,” Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya.” [Surah al-Baqarah, ayat 286.]

Kita bertanya : Kenapa kita rasa frustasi?
Quran menjawab ,” Janganlah kamu bersikap lemah , dan janganlah pula kamu bersedih hati , padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi darjatnya , jika kamu orang-orang yang beriman. “ [Surah Ali Imran , ayat 139.]

Kita bertanya : Bagaimana harus aku menghadapinya?
Quran menjawab ,” Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang , dan sesungguhnya sembahyang itu amat berat kecuali bagi orang-orang yang khusyuk.” [Surah al-Baqarah ayat 45.]

Kita bertanya : Kepada siapa aku berharap?
Quran menjawab,” Cukuplah Allah bagiku , tidak ada Tuhan selain daripadanya. Hanya kepadanya aku bertawakal .” [Surah at-Taubah, ayat 129.]

Kita bertanya : Apa yang aku dapat daripada semua ujian ini?
Quran menjawab ,” Sesungguhnya Allah telah membeli daripada orang-orang mukmin , diri dan harta mereka dengan memberikan syurga untuk mereka.” [Surah at-Taubah , ayat 111.]

Kita berkata : Aku tak tahan !
Quran menjawab ,”....dan janganlah kamu berputus asa daripada rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa daripada rahmat Allah melainkan kaum yang kafir.” [Surah Yusuf , ayat 12.]

Kita berkata: Sampai bila aku akan merana begini
Quran menjawab,” Kerana sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan. Sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan. “ [Surah al-Insyirah, ayat 5-6.]
ya Allah , aku sangat2 lemah ........... kuat kan lah diri ini untuk terus berada di jalan Mu
amin........insyAllah
selanjar in 3weeks more, im not sure if can cover everything (STILL THINKING ABOUT STUPID THINGS, Fartzzz,one things about medical is , with little time u ned to digest everything ,,,,,,,,,,,,,whoever who read this , pray for my beautifull journey,hope to get through my 1st selanjar my very best , how to be a doctor if u make a mistake , lately things seems very bad to me , there was a day i felt very sucks ,,, especially when some1 hurts my heart/ i cant follow the lectures , , yah i need to be indipendence , ITS OKAY TO BE NICE =]...... my room is small and i dont feel comfortable when it is in messy ,KEBERSIHAN ADALAH SEBAHAGIAN DRP IMAN,..........,,,, well ITS NEVER BE TIRING IF IT MAKES ME COMFORTABLE
,,,,remember the story ? a person with a wheel chair ? this anonymous is
very strong , he helps
himself to get tru everytin , ALONE ...................... SO Y NOT ME ?? =(((((( y i let my heart to b hurt juz bcuzz of stupid emotional feeling? whats wrong wif u fating ???im bit stressfulled with english ( essay thingy , my grammar is damn stupid ... VERY LOW ) then many to remember with little time ,,, ITS FUN BUT SOMETIMES ITS BURDERING MY FEELING,my STUPID FEELING.SABAR FATIN SABAR ,,,, TO BE A GUD DOC IN FUTURE ,,, WOULD U LOVE TO MAKE MISTAKES AND MAKE UR PATIENTS SUFFER??? NOOOO ,SO ??? shut up fatin , okeeee FOCUSSSS !! APOLOGIZE PPL FOR THEIR MISTAKES , bcuz ur not PERFECT EITHER,,,,,,,,,,, woohhhh,small stuff to break ur future?? NOO,

xo
momoe